Hőszivattyú telepítés

Hőszivattyú telepítés

A hőszivattyúk egyre népszerűbbek az otthoni fűtési és hűtési rendszerekben. Ezek a rendszerek képesek átalakítani a hőt az egyik helyről a másikra, így hatékony és energiatakarékos módon képesek biztosítani a megfelelő hőmérsékletet. A hőszivattyúk különböző típusai állnak rendelkezésre, attól függően, hogy milyen célra kívánják őket használni.

Tanácsadással, bővebb információkkal kapcsolatban forduljatok vezető szerelőnkhöz Kerekes Gáborhoz, az alábbi elérhetőségen: 06-30-6-408-408.

Cégünk csak is megfelelő hőszükséglet és gépészeti terv számítása után vállal hőszivattyú telepítést és árajánlatot is ezen dokumentumok birtokában tudunk adni.

Tudunk ajánlani szakembert aki elvégzi ezeket a számításokat és elkészíti a tervet.

Mit is jelent pontosan ez?
A hőszükséglet számítás elengedhetetlen ahhoz, hogy pontosan megtudjuk határozni mekkora berendezésre van szükség.
"A nekünk jó a szigetelés, újak a nyílászárók..." ezek nem megfelelő információk. Szintén nem elegendő a "csak kössék be, a régi rendszerre, nem kell átalakítani semmit".

Ha szeretnétek egy gazdaságos, jól működő, megbízható rendszert akkor elengedhetetlen a pontos tervezés és számítás.

Gondoljunk csak bele, hogy egy rosszul megtervezett rendszer (alul vagy felül) gondot fog okozni a fűtésben, a melegvíz ellátásban és nem lesz gazdaságos az üzemeltetése sem.

Miért érdemes hőszivattyút választani?

Energiahatékony.
A hőszivattyúk hatékonyabban termelnek hőenergiát, mint amennyi elektromos energiát felhasználnak, így pénztárca-kímélőbb megoldást nyújtanak, mint a hagyományos fűtési rendszerek.

Környezetbarát.
Mivel megújuló energiaforrás, a levegő hőmérsékletét használja a fűtésre és hűtésre kevesebb károsanyagot bocsát ki. Így csökken az ökölógiai lábnyom is.

Többfunkciós használat.
A hőszivattyúk nem csak fűtésre, hanem hűtésre és a melegvíz előállítására is alkalmasak, így egész évben tudod azt használni.

Alacsony karbantartási igény.
Mivel nem keletkezik égéstermék, a berendezéseket ritkábban kell tisztítani és kéményseprőt sem kell hívni.

Egyenletes hőmérséklet.
Legyen tél vagy nyár, a hőszivattyú mindig egyenletes hőmérsékletet biztosít otthonodban.

Hosszú távú megtakarítás.
A kezdeti beruházási költség magasnak tűnhet, de hosszútávon a rendszer jelentős összegeket tud neked megtakarítani. Amennyiben kizárólag ezzel fűtesz, akár kedvezményes H tarifát is igényelhetsz hozzá.

410146005_334669802657168_785857901567593320_n

Milyen otthonokba lehet hőszivattyús rendszert telepíteni?
Olyan családi házakba és társasházi lakásokba, ahol padlófűtés vagy alacsony hőmérsékletű radiátor van.

A hőszivattyú működési elve a hőenergia elvonása a külső levegőből.
A hőszivattyú kültéri egysége egy ventilátor segítségével szívja be a külső levegőt, amely áthalad egy hőcserélőn. Ez a hőcserélő tartalmaz egy alacsony forráspontú folyadékot, amelyet hűtőközegnek neveznek. A külső levegő hőjének hatására a hűtőközeg még alacsony külső hőmérsékleten is elpárolog.
A gőzzé vált hűtőközeg ezután bekerül a kompresszorba, ahol a nyomás nővelésével a hőmérséklete is emelkedik. A magas hőmérsékletű hűtőközeg áthalad a belső hőcserélőn (ami gyakran egy kondenzátor), ahol a hőenergiáját átadja a fűtési rendszer vizének, ami elkezd keringeni a rendszerben (pl. padlófűtés, radiátorok). Miután a hűtőközeg átadta hőjét egy expanziós szelep segítségével a rendszer elkezdi csökkenteni a nyomását és hőmérsékletét, így az elpárologhat. 

Minden otthon egyedi, forduljatok cégünkhöz bizalommal és együtt megtaláljuk a legoptimálisabb készüléket.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.