Helyszíni felmérés

Ingyenes klíma felmérés

Helyszíni felmérésünk Budapesten és Pest megyében ingyenes, nem jár elköteleződéssel. 

A helyszíni felmérésen először mindig meghallgatjuk, hogy az ügyfélnek mi az elképzelése, majd figyelembe véve a hozzánk érkező kéréseket tudásunk legjobbja szerint elmondjuk, hogy miket kell figyelembe venniük. Széles választékunkból mindenki megtalálja azt a berendezést mellyel elégedett lesz. 

Fontos átbeszélni, hogy mekkora teret szeretnénk hűteni/fűteni, mert sajnos sokan gondolják, hogy egy közepes teljesítményű géppel akár egy nappali, 3 hálószobás lakást is le lehet hűteni vagy éppen fűteni, de ez nem így van.

Lényeges átbeszélni a kondenzvíz elvezetését, hogy a legtöbbször alkalmazott gravitációs elvezetés történjen, vagy különleges kérés esetén cseppvíz szivattyú beépítése is szükséges. Fontos jól megnézni, hogy a faláttörés ne érintse a falban lévő vezetékek illetve egyéb csövezéseket (víz, gáz).

Ha az adott lakás adottságait megismerjük, úgy jobban tudunk készüléket ajánlani Önnek. Minden esetben az első konnektorig építjük ki az elektromos betápot, ezért szeretünk előre meggyőződni, hogy az elektromos hálózat megfelelő e vagy a berendezéshez új kábel kiépítése szükséges.

Fontos átbeszélni azt is, hogy a klímával szeretnének e ügyfeleink fűteni. Már a piacon lévő összes típusú gép hűt és fűt, de nem mindegy, hogy fűtésre optimalizált is egyben. A téli időszakban fűtésre optimalizált klímával szabad fűteni. Ellenkező esetben elfagyhat a kültéri egység, nagy károkat okozhat. A fűtésre optimalizált berendezések rendelkeznek csepptálca fűtéssel, kartelfűtéssel, megóvva a kültéri egységet. 

Érdemes tájékozódni ügyfeleinknek még a felmérés előtt a helyi szokásokról és szabályokról. Egyre több helyen vezetnek be területenként eltérő korlátozásokat/szabályokat a klímák felszerelésével kapcsolatban. Már nem csak társasházakban tapasztaltuk ezt, hanem családi házas övezetekben is. Ezért arra kérjük leendő ügyfeleinket is, hogy mielőtt a kollégák kiérkeznek a helyszíni felmérésre előtte tájékozódjanak. 

Társasházakban eddig is egyeztetni kellett a közös képviselővel a szereléssel kapcsolatban, mert ugye ahány ház annyi szokás kezd elterjedni ezzel kapcsolatban. Ilyenkor szoktuk javasolni, hogy mindenképp vegyék fel a kapcsolatot a közös képviselővel és a szomszédokkal is. Munkánk zajjal jár az elején (faláttörés), érdemes jelezni majd melyik napon történik a felszerelés. Műemlék épületek esetében eddig sem szabadott split klímát telepíteni, oda más megoldást szoktunk javasolni, az épület védettsége miatt. Ilyen esetekben olyan klímát ajánlunk ami nem rendelkezik kültéri egységgel. 

A nyári időszakban előfordul, hogy szélsőséges időpontra tudunk időpontot adni a felmérésre, nézzék el nekünk, a nyári hónapok a legerősebb hónapok munkánkban. Előfordul, hogy 5 perc alatt felmérünk egy otthont, máshol pedig fél órát tölt a kolléga, kiszámíthatatlan. 

 

Általában ezek a kérdések merülnek fel legtöbbször:

  • Hogy lehet a leggazdaságosabban fűteni és hűteni egy épületet?
  • Komfortos lesz, nem lesz huzatos?
  • Belefér az előre eltervezett keretbe?
  • Ha nem, akkor van más megoldás?
  • Jó az amit kigondoltunk a felszerelés helyének?
  • Ha nem akkor segítenek megtalálni a klíma megfelelő helyét?
  • Kész lesz azon a napon amikor kijönnek?
  • Meg tudják oldani a kivitelezéskor felmerülő problémákat?
  • Megfelelő terméket kapunk ezen az áron?
  • A kiszállás időben és pontosan történik?
  • Vannak rejtett költségek?
  • Garancia? Szervíz háttérrel?

Célunk és küldetésünk mindig az, hogy ezekre a kérdésekre a legjobb és igaz válaszokat adjuk.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.