Egyéb munkák

Egyéb munkák

Klíma áthelyezés 

Lakás, vagy ház felújítás, melynek okán módosítják az elrendezést, vagy korábbi helyén nem funkcionál megfelelően a klíma, ezért egy jobban megválasztott helyre szeretnék áthelyeztetni. Ennek természetesen semmi akadálya sincsen. Egy klíma áthelyezése ugyan akkora szakértelmet kíván mint a felszerelése, azért mert ebben az esetben is szakszerűen kell leszedni, majd az új helyre felszerelni.

Amennyiben új otthont vásárolt és vinné magával a már felszerelt klímáját ez ügyben is várjuk megkeresését.

Cégünk szakszerű le- és felszerelést biztosít.

Minden áthelyezés esetében bontási munkálatok szükségesek, hiszen a klíma csőrendszere valamilyen mértékben biztos, hogy be van építve, mégha a legnagyobb rész kábelvezetőkkel van megoldva a csövek takarásával. A nagyobb munka természetesen akkor van, amikor minden cső a falban megy. Itt szükség van vésésre, hogy kibontsuk a falból. Utána a kivésett helye a csőnek ott marad a falon.  Ezek miatt a kellemetlenségek miatt szoktuk mindig javasolni ügyfeleinknek, hogy jól gondolják meg a klímák végleges helyeit, mert utólag igaz, hogy lehet változtatni, csak sok munkával jár.
Sokszor előfordul aki úgy gondolja, hogy klímát áthelyezni/felszerelni bárki tud kellő szaktudás nélkül is. Ez azomban nem így van. Leszerelés közben sok minden történhet a berendezéssel, bekerülhet a csőrendszerbe por vagy nedvesség, ami okozhatja a klíma meghibásodását is. Ne felejtsünk el még egy fontos dolgot, hogy a berendezés gázt tartalmaz.

A klíma veszélyes hulladéknak minősül, így nem vihető akárhova, cégünk eljuttatja a megfelelő hulladékkzelőhöz.

Klíma le, majd felszerelése adott helyen.

erre akkor van szükség, amikor valamilyen munkálat miatt, pl ház szigetelése szükséges leszerelni a gépet. Ilyenkor szakember szükséges a klíma szakszerű üzemen kívül helyezéséhez, adott esetben a konzol nagyobrra cseréléséhez és visszarakáshoz. Ezügyben is keressen miket bizalommal!

 

Klíma előcsövezés, falba vésés

A klíma előcsövezés feladata láthatatlanná tenni a klíma beltéri egysége és a kültéri egység közötti csöveket, vezetékeket. Épülő, vagy feljújítás alatt lévő lakás, iroda, ház, bármilyen helyiség klimatizálására való előkészítése. 

A megrendelővel egyeztetve, a kiválasztott klíma teljesítményéhez igazodó rézcsöveket és az elektromos összekötő vezetékeket rejtjük el. Épülő lakások, illetve házak esetében még a vakolás előtt ajánlatos ezt a munkát elvégezni. 

A munkamenet során a vegytiszta rézcsöveket -szigeteléssel együtt- behelyezzük az általunk vésett falhoronyba, illetve aljzatbetonba. Ebbe a horonyba tesszük még a vízcsövet is, melynek feladata a keletkezett cseppvizet elvezetni. Ezt lehetőség szerint bekötjük a helyiség csatornarendszerébe, vagy kivezetjük a szabadba. 

Lakott ingatlannál is megoldható a rézcsövek falba való elvezetése. Speciális falhoronymarót és hozzá való nagy teljesítményű ipari porszívót használva.

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.